FOREDRAG OM HAVEBYEN - SOM BÆREDYGTIGE BYER

Helle Ravn, mag.art. i europæisk etnologi og fhv. museumsinspektør ved Langelands Museum. Peter Dragsbo, mag.art. i europæisk etnologi og fhv. overinspektør ved Museum Sønderjylland - Sønderborg Slot, belyser havebyen som en model for fremtidens mere grønne og bæredygtige byer i et spændende foredrag. Der er inspiration at hente til byggeri i menneskelig skala og med rod i traditionen.

TORSDAG DEN 14. FEBRUAR kl. 19.00-21.00 

NB: Tilmelding på byoglandmf@outlook.dk senest 10.2.

Sted: GASmuseet, Gasværksvej 2, 9500 Hobro. Entré: kr. 75,-. Medlemmer har gratis adgang.

 

FILM OM HERREGÅRDE I ØSTHIMMERLAND OG GENERALFORSAMLING

Hans Flou, pensioneret politimand, er lokal kendt naturfotograf og har produceret smukke film om naturen i og omkring Mariagerfjord, men nu også om de gamle herregårde i området. 
Hans Flou viser første del i serien ”Slotte og herregårde i Østhimmerland - Natur og kultur”, der omhandler Lindenborg, Gl. Viffertsholm og Kongstedlund. Filmen varer 35 min. Flou fortæller før filmen lidt om stederne. 

Tirsdag den 19. marts kl. 19.00-20.00

Sted: Hobro Bibliotek. Medlemmer gratis / ikke-medlemmer kr. 25.

Alle er velkomne.

GENERALFORSAMLING

Tirsdag den 19. marts kl. 20.00-21.00

Sted: Hobro Bibliotek. Kun for medlemmer. Gratis kaffe og kage. Medlemsskab kan tegnes ved indgangen

EKSKURSION TIL WIFFERTSHOLM GODS

- hvor godsejer Flemming Christian Ramshart Lindegaard vil fortælle om godsets historie i fortid og nutid. Gammel Wiffertsholm er en utrolig flot og markant bygning, som oprindelig er opført  af Axel Tønnesen Viffert i 1576. Godset ejes i dag af Birthe Alvilde Axelsdatter Dinesen, gift Lindegaard, og Flemming Christian Ramshart Lindegaard. Hovedbygningen, der er opført i bindingsværk, har et rødt tegltag, der gennembrydes af markante kviste. Hovedbygningen har været omgivet af gamle brede vandgrave, der for størstedelen blev tildækkede i Axel Dinesens tid som ejer. Til gården hører desuden en stor have samt skov- og agerlandskab. 

EKSKURSION

MANDAG DEN 20. MAJ KL. 19.00-21.00

Mødested: Gammel Wiffertsholm, Wiffertsholmvej 15, 9560 Hadsund. Man sørger selv for transport. Medlemmer kr. 30. Ikke-medlemmer kr. 50. Kaffe & kage kan købes for kr. 20.